Hoogtechnologische verpakkingslijnen.

In het opleidingsatelier staan twee realistische verpakkingslijnen met moderne machines die courant gebruikt worden in de voedingsindustrie en andere industrieën. De constructeurs geven die in bruikleen waardoor het opleidingsatelier altijd over de modernste technologieën beschikt.

Verpakkingslijn voor stort- of bulkgoederen

Deze realistische lijn kon net zo goed in een voedingsbedrijf staan. De automatisch aangestuurde verpakkingslijn kan aan hoge snelheid goederen eerst in plastic zakken en daarna in kartonnen dozen verpakken.

De afweegmachine van Ishida (multihead-type) zendt de producten in de juiste porties naar de professionele GEA-zakkenafvulmachine. Daarna gaan ze door de professionele LOMA-metaaldetector en een checkweger van Ishida.

De volautomatische dozenvulmachine, een CPS-casepacker met een dozentoevoer en een dozensluiter van Lantech, verpakt de plastic zakken sneller en efficiënter dan een arbeider. De operator plaats vervolgens de automatisch gevulde en afgesloten kartonnen dozen manueel op een pallet.

Deze lijn is ideaal voor groenten en fruit, koekjes en gebak, suikergoed en chocolade, frieten en chips, deegwaren en rijst, PET-food, koffie en thee...

Verpakkingslijn voor verse goederen of dieptreklijn

De flexibele dieptrekverpakkingsmachines (thermoformers) van MULTIVAC verwerken zachte en harde plastiekfolies maar het is ook mogelijk aluminium of andere verpakkingsmaterialen te gebruiken. Deze machine kan vacuum-, AP- en EMAP verpakkingen aan.

Eenmaal verpakt worden de producten door een LOMA-metaaldetector gecontroleerd en doorgestuurd naar de volautomatische Espera weeg- en etiketteermachine.

Op deze compacte dieptreklijn leren de operatoren werken met snelle formaatwissels, kleine hoeveelheden, speciale verpakkingsvormen, een hoge capaciteit, kortom een oefening in maximale efficiëntie.

Een dieptreklijn is ideaal voor kaas en charcuterie, vis en verse bereidingen.