Marine Harvest Pieters

Getuigenis

Marine Harvest Pieters leidt werknemers zelf op tot operator

Wat als een bedrijf moeilijk operatoren vindt? Dan kan het niet anders dan ze zelf opleiden. Dankzij het Opleidingsatelier voor de Voeding is dat makkelijker dan ooit. Marine Harvest Pieters uit Brugge is opgetogen over de samenwerking met het Opleidingsatelier.

Bart Lannoo is opleidingsverantwoordelijke bij het visverwerkende bedrijf en klopt graag aan bij het Opleidingsatelier.

“Toen we het opleidingsatelier inschakelden hadden we plots nood aan een bijkomende opleiding voor enkele productiemedewerkers die we wilden omscholen tot ‘verpakkingsoperatoren’. Het ging om enkele uitzendkrachten met vrij weinig ervaring en een paar vaste werknemers.

Speciaal voor hen werd er een opleidingstraject op maat uitgestippeld dat uit twee delen bestond. Na de eerste lesdagen konden ze hun nieuwe kennis al meteen op de werkvloer uittesten. Toen ze voor een tweede reeks lessen teruggingen, kregen ze de kans om vragen te stellen aan de lesgever.”

De lesgever en het bedrijf bepalen op voorhand wat de operatoren moeten leren en welk technisch niveau de cursisten moeten behalen. Door de lessen en de noden perfect op elkaar af te stemmen, is de onderneming zeker dat de cursisten meteen in het productieproces ingeschakeld kunnen worden.

Bart Lannoo: “Eenmaal onze werknemers de basistechnieken onder de knie hebben verloopt het verdere leertraject aan onze verpakkingslijnen erg vlot. Voor nieuwelingen geldt ook dat ze een goed idee krijgen van de jobinhoud waardoor ze achteraf minder vaak afhaken. En voor onze vaste medewerkers geeft het natuurlijk ook een goed gevoel dat we tijd en geld uittrekken om in hen te investeren.”

“Eenmaal onze werknemers de basistechnieken onder de knie hebben verloopt het verdere leertraject aan onze verpakkingslijnen erg vlot. Voor nieuwelingen geldt ook dat ze een goed idee krijgen van de jobinhoud waardoor ze achteraf minder vaak afhaken. En voor onze vaste medewerkers geeft het natuurlijk ook een goed gevoel dat we tijd en geld uittrekken om in hen te investeren.”

Bart Lannoo